perjantai 20. helmikuuta 2015

Kokkomäki HeinävesiTaannoin tuli etsittyä kiipeilyyn kelvollisia kallioita Heinäveden suunnalla, tuolloin toukokuussa oli tämän kallion juurella vielä muhkeita jääklönttejä koska kallio sijaitsee varjoisella pohjoispuolella. Paikka jäi unholaan kunnes tänä talvena Kuopiolainen jääkiipeilijä Pasi kävi bongaamassa uudelleen paikan ja totesi sen olevan kelvollinen kohde. Tästä innostuneena päätimme tehdä Savon alppikerhon täsmäiskun kohteeseen mikkelin jaoston kantavan voiman Tuomaksen kanssa.


Lähestyminen oli melkoinen randonnee treeni upottavassa sohjolumessa ja maastokin oli korkeuseroltaan varsin positiivinen yllätys verrattuna moneen muuhun paikalliseen kohteeseen. Siis reippaalla seikkailuhengellä varustetuille kiipeilijöille erinomainen treenimaasto. Kokonaisuudessaan vietimme suksilla 2,5 tuntia lähestymisineen ja etsintöineen.Jäätä löytyi paksusti ja korkeutta putouksella on kymmenisen metriä. Putous on osittain portaittainen mutta pystyä osuutta on ihan mukavasti savolaisessa mittakaavassa,


Koska me Savon alppikerholaiset olemme lapsenomaisen luonteen lisäksi seikkailunhaluisia vuoristolaisia päätimme harrastaa hieman seikkailukiipeilyä joka simuloi kohteeessa loistavasti vuoristomaisia nousuja, tosin kääpiömäisessä mittasuhteessa. Varsinaisen putouksen sivulta löytyi tähän potentiaalista maastoa joka sisälsi klassista lumi,jää ja sammalmixtaa.


mieltämme jäi askarruttamaan tien varresta löytynyt kleinbussi, oliko täällä käynyt jo aiemmin joku kiipeilyhippi? Onko auton hylkäämiseen syynä aluen korpimaisuus ja vahva petokanta? Emmekö olleetkaan ensimmäiset kiipeilijät putouksella? Kuka on todellinen ensinousija tällä pohjoisseinällä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti